Tips voor het kiezen van de juiste tuinmeubelen

Wonen door dennis

Spring is here! De eerste zonnestralen zijn alweer gespot en er komen er nog een hele hoop aan. Tijd voor een grote voorjaarsschoonmaak en het opknappen van de tuin. Zijn jouw tuinmeubelen aan vervanging toe? Maar weet je nog niet precies welke meubelen leuk staan of welke lang mee gaan? Wij geven je 4 tips voor het kiezen van de juiste tuinmeubelen voor jouw buitenruimte.

Tip 1: Maak het comfortabel

Om zoveel mogelijk zon mee te pakken wil je natuurlijk flink wat uren doorbrengen in jouw buitenpaleisje. Goed zitcomfort is daarbij essentieel, want niks is vervelender dan last van je rug of achterste na zo’n zonsessie. Wil jij een stoel waarop je kunt zitten en ook liggen? Je kunt dan de tuinstoelen kopen van VidaXL. Zij bieden niet alleen zit tuinstoelen aan, maar ook verstelbare stoelen die je kunt uitklappen tot ligbed. Ideaal!

Tip 2: Regel een tafel(tje) voor spulletjes

Om ultiem te kunnen chillen in jouw tuin is het handig om naast goede stoelen ook een plek te hebben om jouw boek, drankje of lekkernijen op te leggen. Op de grond is namelijk niet altijd even hygiënisch (lees miertjes en ongedierte). Kies een mooie grote tafel als je uitgebreid wilt tafelen in de tuin. Tijdens het zonnen is een bijzettafeltje juist een uitkomst. Natuurlijk zijn er ook leuke bistrotafeltjes die jou uit de brand helpen. Bij het kiezen van een tafel is het belangrijk wat je er precies mee wilt doen, baseer daarop dan ook je keuze.

Tip 3: Zorg voor een leuke uitstraling

Behalve de praktische meubels voor je tuin is het ook belangrijk dat je zorgt voor een leuke uitstraling en gezelligheid. Je moet er tenslotte zelf vrolijk van worden als je er tijd doorbrengt. Om het minder standaard te maken kun je in plaats van stoelen ook kiezen voor één van de honderden leuke tuinbanken. Dit zorgt voor een speciaal plekje in je tuin. De bank is ook ideaal voor het creëren van extra zitplekjes.

Tip 4: Let op de ruimte

Bij het kiezen van de tuinmeubelen is het belangrijk dat je kijkt naar de ruimte die je hebt. Heb je altijd al die grote set willen hebben, maar heb je daar eigenlijk geen ruimte voor? Doe het dan niet. Kies dan beter voor een kleinere set of verschillende setjes en creëer leuke zithoekjes. Zo heb je ook nog de keus waar je gaat zitten.

Tip 5: Houd rekening met ons kikkerlandje

Nieuwe meubels voor je tuin kopen is best spannend. Je weet namelijk nooit wanneer er een regenbui opduikt en alles natregent. Om te voorkomen dat je meubels vies worden of gaan schimmelen kies je voor weerbestendige meubels, kussens en hoezen. Je kunt er ook voor kiezen om alles op te slaan in de schuur of in je tuinhuis. Tijdelijke oplossingen zijn een zeil of grote parasol. Alles om je meubels zo lang mogelijk mooi te houden!