Zo combineer je verschillende woonstijlen in één interieur

Wonen door Michelle

Heb jij een brede smaak wat betreft interieur? Dan kan het inrichten van je huis soms best lastig zijn. Je wilt het liefst alles wat je mooi vindt combineren, maar kan dat wel? Wij laten je zien hoe je verschillende woonstijlen kunt combineren in je interieur.

Verschillende woonstijlen 

Voordat je aan de slag gaat met het inrichten is het belangrijk dat je een duidelijk beeld hebt van welke stijlen je wilt toepassen in je interieur en hoe je dat ongeveer voor je ziet. Kies een aantal stijlen uit die jij mooi vindt en bekijk daarbij ook al wat je er precies tof aan vindt. Vind je bijvoorbeeld houten details van de Scandinavische stijl mooi? Of houd je juist van een stoere industriële uitstraling? Er zijn onwijs veel verschillende woonstijlen, er zit vast iets bij wat jij mooi vindt.

Kijk voor overeenkomsten

In principe kan je iedere woonstijl met elkaar combineren, maar soms kan dan best lastig zijn. Sommige woonstijlen hebben namelijk veel overeenkomsten, maar sommige woonstijlen wat minder. Het is daarom belangrijk om daar goed naar te kijken. Als jij je interieur wilt inrichten met verschillende woonstijlen is het belangrijk dat het uiteindelijk niet rommelig oogt, maar juist een mooie combinatie van die stijlen zal zijn. Kijk daarom naar of de stijlen die jij mooi vindt bepaalde (kleine) overeenkomsten hebben. Bekijk bijvoorbeeld of bepaalde meubels of accessoires dezelfde kleuren of patronen hebben, of dat er gebruik is gemaakt van dezelfde materialen.

Kies een goede basiskleur

Je uiteindelijk doel is dat je interieur een mooi geheel wordt van verschillende stijlen zonder dat het een rommeltje wordt. Om dit te voorkomen kan je het beste een basiskleur kiezen wat past bij de stijlen die jij mooi vindt. Houd jij bijvoorbeeld van modern en Scandinavisch? Dan is wit een goede basiskleur om mee aan de slag te gaan. Maar houd je van industrieel en vintage? Dan kan je het beste kiezen voor grijs of bruin. Een basiskleur is handig om bijvoorbeeld te gebruiken als kleur voor op de muur, vloer of voor grote meubels. Hierdoor heb je een rustige basis en kan je voor accessoires of overige kleinere meubels iets makkelijker andere kleuren van de verschillende stijlen gebruiken.

Combineer verschillende stijlen

Wanneer jij je interieur wilt inrichten met verschillende stijlen is een uitdaging om het bij elkaar te laten passen. Het beste wat je daarom kunt doen is het met elkaar te combineren. Kies jij bijvoorbeeld voor een vintage bank terwijl de rest van jouw woonkamer heel modern of met een industriële staande lamp wordt afgemaakt? Ga er dan voor om bijvoorbeeld moderne kussens op de bank te leggen of wat vintage accessoires aan de woonkamer toe te voegen. Hierdoor zal het mooi geheel worden en valt de bank niet direct op als een meubel uit een andere stijl.

We hopen dat we je hebben kunnen helpen bij het combineren van verschillende woonstijlen.