Zo maak je deze overheerlijke Twix-koekjes

Food door Michelle

Iedereen kent Twix wel; die lekkere reep met karamel, koek en chocolade. Dit heerlijke recept, geïnspireerd van chickslovesfood.com gaan we maken met maar 5 ingrediënten! Leuk om te maken met de kinderen op een luie zondagmiddag, of in de aankomende vakantie natuurlijk. De Twix-koekjes zien er nu al verrukkelijk uit!

Wat heb je allemaal nodig?

  • 125 gram roomboter
  • 150 gram bloem
  • 150 gram fudge
  • 50 gram poedersuiker
  • 50 gram melkchocolade

twix-koekjes chickslovefood

Zo maak je de Twix-koekjes:

Doe als eerste de boter in een kom samen met de poedersuiker en mix dit goed door elkaar. Het geheel moet helemaal zacht zijn. Wanneer dat zo is, kun je de bloem toevoegen en deze door het botermengsel heen mixen. Doe dit voorzichtig, anders zit je hele aanrecht onder het bloem. Nadat alles goed door elkaar is gemixt, maak je er een grote bal van en zet dit vervolgens een uur in de koelkast zodat het kan opstijven.

Verwarm de oven op 175 graden en maak van het deeg hele kleine balletjes. Deze moeten ongeveer 3 centimeter hoog zijn. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de balletjes op. Druk vervolgens in het midden van de balletjes met je vinger, zodat je een kuiltje krijgt. Bak de koekjes vervolgens in 12 minuten goudbruin.

twix-koekjes chickslovefood

Bron: chickslovesfood

Het kan zijn dat de koekjes uitlopen en het kuiltje verdwijnt. Zodra de koekjes uit de oven komen en nog zacht zijn, kan het kuiltje opnieuw gevormd worden. Laat de koekjes na die 12 minuten goed afkoelen. Ondertussen smelt je de fudge in een steelpan, zodat het volledig vloeibaar is. Zodra dit helemaal vloeibaar is, giet je de fudge in de kuiltjes van de koekjes. Daarna smelt je de chocolade au bain-marie en verdeel je deze over de koekjes. Laat de chocolade hard worden voordat je de koekjes serveert. En smullen maar!

Favoriete items van Welke: