Voor de chocolade fans: zo maak je een Nutella taart!

Food door Michelle

Nutella, wie is er niet gek op? Die heerlijke chocopasta, daar kunnen de meesten maar moeilijk vanaf blijven. Wij laten je vandaag een heerlijk recept zien met Nutella, namelijk een Nutella taart! De taart heeft 4 lagen chocolade cake met daartussen botercrème gemaakt van Nutella. Zie daar maar eens vanaf te blijven…

Wat heb je nodig?

Voor de cake:

  • 500 gram lichtbruine suiker
  • 230 gram ongezoete chocola
  • 230 gram ongezouten boter
  • 35 gram ongezoete cacaopoeder
  • 135 gram Nutella
  • 1 theelepel baking soda
  • 4 grote eieren op kamertemperatuur
  • 380 gram zelfrijzend bakmeel
  • Optioneel 2 theelepels espresso poeder
  • Klein beetje zout

Voor de botercrème:

  • 450 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 500 gram poedersuiker
  • 100 gram ongezoete cacaopoeder
  • 275 gram Nutella
  • Klein beetje zout

Nutella taart maken

  • Doe in een grote pan de Nutella, suiker, chocolade, cacaopoeder, espressopoeder, 500 ml water en het zuiveringszout en roer dit goed door elkaar.
  • Zet de pan op het vuur en blijf roeren tot alle suiker is opgelost. Breng het vervolgens aan de kook en haal het daarna direct van het vuur af.
  • Giet nu het mengsel in een hittebestendige kom en laat het 20 minuten afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet twee cakevormen van 20 cm in met boter en bekleedt ze met bakpapier.
  • Wanneer het mengsel is afgekoeld roer je de eieren er één voor één doorheen, samen met de bloem en het zout.
  • Verdeel het beslag over de twee cakevormen en bak de cake in 40 minuten.
  • Voor het maken van de botercrème meng je de suiker en de boter in een kom met de mixer totdat het helemaal glad is.
  • Voeg vervolgens het cacaopoeder, de zout en de Nutella toe en klop dit nog 1 minuut tot een gladde massa.
  • Om de bovenkant van de cake recht te maken gebruik je een taartzaag of een groot kartelmes.
  • Nadat je dit hebt gedaan snijd je de twee cakevormen in de breedte doormidden.
  • Leg nu één cake op een cakevorm of draaiplateau en bestrijk deze met een kwart van de botercrème. Leg vervolgens de volgende cakevorm er bovenop en herhaal dit met alle cakevormen.
  • De botercrème die over is, kan op de bovenkant uitgesmeerd worden. Hierna kan je de taart versieren met alles wat jij wilt.