Met deze tips blijft je huis netjes en schoon

Hobby door Michelle

Voor de één is het heel makkelijk het huis altijd schoon en netjes te houden, voor de ander iets lastiger. Vooral wanneer je kinderen en/of huisdieren hebt, kun je het gevoel hebben dat je de hele dag door aan het schoonmaken moet gaan om ervoor te zorgen dat je huis netjes blijft. Met de onderstaande tips gaat dat je lukken!

 

Vaste plekken en logische indelingen

Wanneer je alles een vaste plek geeft in huis en de kasten logisch indeelt, vind je je spullen veel sneller terug. Daarnaast zorgt een logische indeling van je kasten er ook voor dat je er veel meer in kwijt kunt, en in één oogopslag kunt zien wat je nog in huis hebt en wat er nieuw bijgekocht moet worden.

Gooi regelmatig dingen weg

Liggen er dingen in je huis die kapot, incompleet of verouderd zijn en je dus niet meer gebruikt? Doe het dan weg. Door alles op te stapelen wat je vervolgens toch nooit meer gaat gebruiken ontstaat er alleen maar meer rommel. Check dit regelmatig, zo hou je het goed bij en voorkom je rommel.

Schaf een goede stofzuiger aan

Een goede stofzuiger is onmisbaar in je huis wanneer je deze goed schoon wilt houden. Je kunt natuurlijk ook een budget stofzuiger aanschaffen alleen is de kans dan groot dat deze niet alles opzuigt. Een goede stofzuiger heeft daarnaast ook vrijwel altijd extra mondstukken voor bijvoorbeeld de bank, de trap of kleine hoekjes. Wanneer je gaat stofzuigen, zorg er dan ook voor dat je alles zuigt. Dus niet alleen de woonkamer, keuken en de slaapkamers, maar ook de trap, gang en toilet.

Doekjes en chloor

Je doet er goed aan ervoor te zorgen dat je altijd een fles chloor in huis hebt staan. Zo kun je altijd de wc, badkamer en wasbakken een schoonmaakbeurt geven wanneer dit nodig is. Daarnaast zou je ook schoonmaakdoekjes aan kunnen schaffen. Dit zijn doekjes waar allesreiniger op zit, zodat je niet of te sjouwen met een emmer water.

Dweilen

Naast het regelmatig stofzuigen en alles afnemen doe je er ook goed aan regelmatig te dweilen. Zeker wanneer je een vloer hebt waar je een vlek snel op ziet, is dit aan te raden. Vergeet ook hier weer niet om alles mee te nemen, tenzij je vloerbedekking in de slaapkamers hebt liggen natuurlijk.