Lekkere recepten voor jou alleen, gemaakt in een handomdraai

Food door Britt

Je woont alleen en je komt rond zessen thuis van je werk. Wat is een lekker recept om te maken na een lange dag werken? Wij hebben een paar lekkere recepten voor jou op een rijtje gezet. Geschikt voor jou alleen en binnen een handomdraai gemaakt. Lees snel verder.

Lees meer: 3 leuke én lekkere lunchgerechten 

Shakshuka

Dit heerlijke recept uit het Midden-Oosten is favoriet bij velen. Je eet het niet alleen als avondeten, maar ook tijdens de lunch of het ontbijt. Staat snel op tafel en het is heerlijk. Probeer het eens!

Wat heb je nodig?

  • 1 klein uitje in halve ringen
  • 2 tenen knoflook
  • Halve paprika in blokjes
  • 200 ml tomatensaus
  • 5 cherrytomaatjes gehalveerd
  • Halve theelepel gemalen komijn
  • Pul biber, naar smaak (Turkse pepervlokken)
  • 1 ei
  • Verkruimelde feta
  • Platte fijngehakte peterselie

Fruit in een klein pannetje met olie of boter de ui. Voeg daarna de paprika toe en laat een paar minuten bakken. Voeg de knoflook en komijn toe en laat een halve minuut bakken. Schenk de tomatensaus erbij en breng op smaak met een beetje zout en de pul biber. Laat dit een klein kwartiertje pruttelen. Maak een kuiltje in het midden van de tomatensaus en breek daarin het ei. Doe de deksel op de pan en wacht tot het eiwit is gestold. Haal de pan van het vuur en garneer met de feta en peterselie. Dip er een broodje in en smullen maar.

Mexicaanse tostada met kip

Wij zijn gek op de Mexicaanse keuken. Jij ook? Probeer dan zeker dit simpele en lekkere recept. Deze lekkere tostada met kip is het perfecte gerecht om jouw relaxavond te starten.

Wat heb je nodig?

  • 1 tomaat
  • 140 gram mais in blik
  • Mexicaanse kruiden
  • 100 gram kipgehakt met Mexicaanse kruiden
  • 200 gram passata
  • 3 witte tortilla’s 
  • 50 gram geraspte cheddar
  • 2.5 gram verse bladpeterselie
  • ¼ limoen
  • 50 gram gesneden ijsbergsla
  • Olijfolie

Terwijl de oven voorverwarmt op 220 graden, snijd je de tomaat in blokjes en giet je de mais af. Bak één theelepel Mexicaanse kruiden 1 minuut in wat olie. Is de geur vrijgekomen? Voeg dan het kipgehakt met Mexicaanse kruiden naar smaak toe aan de pan. Na drie minuten voeg je de passata toen en de helft van de mais en de helft van de tomaten. Laat dit voor vier tot vijf minuten pruttelen. Terwijl dit aan het pruttelen is bak de tortilla’s voor twee tot drie minuten in de oven. Haal de tortilla’s uit de oven en verdeel de tomatensaus over de tortilla’s en bestrooi met de kaas. De tortilla’s gaan terug de oven in voor zo’n vijf minuten, totdat de kaas is gesmolten. Meng ondertussen de ijsbergsla met de overige mais, tomaat en de helft van de peterselie in een kommetje. Maak een dressing van olijfolie, peper, zout en het sap van een limoenpartje. Garneer de tortilla’s met de overige limoen en peterselie. Geniet van de lekkere tostadas met een salade.

Naanbrood met burrata en zalm

Over makkelijke recepten gesproken, naanbrood met burrata en zalm is daar zeker één van. Het lekkere zachte naanbrood beleg je met alles wat je lekker vindt of wat je vindt in de koelkast. Wij laten het recept zien met zalm en burrata.  

Wat heb je nodig?

  • 1 naanbrood naturel
  • 1/2 burrata
  • 2 plakken gerookte zalm 
  • Verse dille 
  • 1 handje rucola
  • 1/2 avocado in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel kappertjes
  • Honing mosterd dressing
  • 1 snufje oregano
  • Peper en zout

Bak het naanbrood in de oven zoals aangegeven op de verpakking. Als het naanbrood klaar is ga je hem beleggen. Smeer de burrata over het naanbrood en verdeel de zalm, avocado, kruiden en rucula over het brood. Top hem af met de kappertjes en de dressing. Klaar is Kees!