Geen tuin? Zo geniet jij in de lente toch van de eerste zonnestralen

Lifestyle door Maj

Heb je geen tuin of balkon, maar wil je wel genieten van de eerste zonnestralen die de lente ons te bieden heeft? Volkomen begrijpelijk, want wat zijn die eerste zonnestralen een geluksmomentje. Wij geven onze ultieme tips om toch lekker te kunnen relaxen in de zon en genoeg vitamine D op te doen!

1. Wandelingen maken

Klinkt als een logische oplossing, maar toch ben je snel geneigd om de auto te pakken. Probeer kleine afstanden, zoals naar de supermarkt, te lopen of zet je auto een stukje verderop en wandel vanaf de parkeerplaats naar je bestemming. Naast de kleine stukjes wandelen voor de dagelijkse gewoontes, is het ook heerlijk om verre wandelingen te maken. Zorg voor afwisseling in de plekken waar je gaat wandelen, bezoek bijvoorbeeld een bos in de buurt of een mooi kasteel. Haal een lekkere coffee to go, zet een podcast op of nodig een vriendin uit. Zo houd je het wandelen leuk en maak je er een echt uitje van!

2. Maak een zonning plekje voor het huis

Heb je geen achtertuin of balkon, maar kan je wel een zitje kwijt voor het huis? Een hele fijne oplossing om toch te kunnen genieten van de eerste zonnestralen is een plekje voor het huis maken. Zet er een stoel en een klein tafeltje neer, pak er een drankje bij en een goed boek om optimaal te kunnen relaxen. Maak gezellig een praatje met de buurt en wie weet eindigt het in een hele gezellige borrel!

3. Buiten sporten

Buiten sporten is echt heerlijk! Zo krijg je meteen frisse lucht, doe je genoeg vitamine D op en ben je buiten in de zon. Kijk eens naar bootcamp, buiten tennis of ga een rondje hardlopen door het park. Je komt vol energie terug en bent weer lekker gezond bezig geweest!

4. Plan activiteiten buiten

Is het buiten qua temperatuur aangenaam en heb je zin om wat leuks te ondernemen? Kies dan voor een buitenactiviteit. Ga bijvoorbeeld lekker picknicken, maak een wandeling over het strand of zoek een terrasje op. Neem een extra jasje mee, want in de lente kan het soms nog best frisjes zijn. Maar van die eerste zonnestralen zul je zeker genieten!

5. Weekendje weg in de natuur

Wil je er echt even tussenuit en helemaal tot rust komen? Plan dan een weekendje weg in de natuur. Er zijn genoeg leuke buitenhuisjes in Nederland, waar je hele mooie tuintjes hebt en eigenlijk de gehele dag door kunt genieten van het voorjaar. Van gezellig barbecueën tot aan een boek lezen in de zon: dit zijn de leukste tiny houses in Nederland.