Maak je eigen lente kaarsen met deze DIY

Hobby door Maj

De lente gaat bijna van start en dat betekent: bloeiende bloemetjes, veel kleur en vrolijkheid! En laten die thema's nou net terugkomen in deze te leuke DIY, waarbij we zelf aan de slag gaan met het maken van lentekaarsen. Ook in de lente is het namelijk heel gezellig om de kaarsjes aan te zetten (maar dan wel net even wat kleurrijker dan in de winter).

Dit heb je nodig

  • Hoge kaarsen in verschillende kleuren (maakt niet uit welke diameter)
  • Acrylverf
  • Fijne penselen waar je gedetailleerd mee kan werken
  • Satéprikkers

Zo maak je de lente kaarsen 

Pak de kaarsen erbij en zet de kaars in een kaarsenhoudertje, zodat deze goed rechtop kan staan. Vervolgens doe je de verf in een schilderspalet en ga je aan de slag met de pencelen. Je kunt bijvoorbeeld kleine bloemetjes, hartjes en stipjes schilderen in verschillende kleuren. Oh, en de satéprikker is ook super makkelijk om kleine stipjes te zetten. How cute?

Maak van deze DIY een gezellige lente middag samen met je vriendinnen. Decoreer de tafel met allerlei hapjes, verschillende soorten kaarsen en alle benodigdheden. Het kan ook heel leuk zijn om er een saturday night workshop van te maken en groots uit te pakken door bijvoorbeeld cocktails te gaan shaken. Zo maak je er echt een activiteit van.

Inspiratie voor de lente kaarsen

1. Blaadjes en bloemetjes

Hoe schattig zijn deze kaarsen? Ze maken je interieur meteen voorjaars ready en staan super vrolijk in je huis.

   

2. Panterprint

Panterprint, we ontkomen er anno 2024 niet meer aan. Je ziet deze print overal voorbijkomen: in de mode, ons interieur en nu ook in deze leuke kaarsen! Het vergt wel even wat meer inspanning en vooral geduld, maar oefening baart kunst.

   

3. Hartjes

De liefde hangt deze lente in de luchte met deze te schattige hartjes kaarsen! Deze hartjes zijn vrij makkelijk te schilderen en staan mega vrolijk in je interieur. En zoals je ziet is het ook heel leuk om naast de dunnere kaarsen, rustieke kaarsen te schilderen. Decoreer ze op tafel om je voorjaarsinterieur helemaal af te maken.

   

4. Bloemetjes

Deze bloemetjes zijn heel makkelijk te schilderen, doordat je eigenlijk een beetje kunt valsspelen. Het enige wat je hoeft te doen is met de satéprikker kleine stipjes te zetten. Maak het middelste stipje altijd een andere kleur dan de blaadjes van de bloem, zo krijg je een speels effect.

   

5. Citroenen

Deze kaarsen zijn een echt statement in je interieur. Tip: ze staan ook super leuk op tafel ter decoratie als je een (Italiaans) diner geeft om het mooie weer in te luiden!