De lekkerste recepten om te maken tijdens het paasontbijt

Food door Maj

Het is bijna Pasen en wat is er gezelliger dan een cozy paasontbijt met je familie en vrienden! Heb je alleen nog wat creatieve inspiratie nodig om de leukste recepten te maken? Dit zijn 5x onze favoriete paasontbijt recepten!

1. Souffle pancakes

Souffle pancakes, of te wel, fluffy pancakes! De perfecte zoete snack tijdens het paasontbijt. Oorspronkelijk komt dit pancake recept uit Japan en wat ze zo bijzonder maken? Ze zijn veel hoger en dikker dan gewone pancakes. Decoreer ze met vers fruit en clotted cream en iedereen zal smullen van deze heerlijke pannenkoekjes!

  

2. Ontbijtmuffins

Hartige muffins zijn een must tijdens het paasontbijt. Deze variant maak je met ei en verschillende soorten groentes. Ze staan super leuk op de paastafel en doen net even wat gezelliger aan dan het tradionele gebakken eitje! Erg smaakvol op een broodje of gewoon om te snacken tussen al het lekkers door. Save for later, want dit recept ga je veel vaker willen maken.

  

3. Paasbroodjes

Paasbroodjes mogen natuurlijk niet ontbreken op tafel en hoe leuk is het om ze zelf te maken! Je kunt ze in allerlei (paas)vormen maken, maar deze paashaasjes zijn toch te schattig? Serveer ze in een leuk mandje en smullen maar!

  

4. Wentelteefrolletjes

Oké, oké... nog één zoet recept dan! En niet zomaar een recept, namelijk deze overheerlijke wentelteefrolletjes. Heb je nog oud brood liggen? Dan is dit het perfecte recept om deze eens op te maken. Met wentelteefjes maakt het namelijk niet uit of het brood wat ouder is. Het lekkerste is wel om wit brood te gebruiken, zodat de volkoren smaak van het brood niet te erg overheerst. Nog leuker, want deze wentelteefjes eten we niet op traditionele wijze, maar rollen we op! Vul de rolletjes met roomkaas en aardbeien, super fris en lekker tijdens het paasontbijt.

  

5. Gevulde broodjes

Yes, nog meer recepten met ei, maar het hoort erbij op Pasen en het is ook nog eens super lekker. Deze gevulde broodjes doen het tijdens een rijkelijk paasontbijt altijd goed. In dit recept zijn de broodjes gevuld met ei, spekjes en kaas, maar je kunt ze vullen met alles wat jij een lekkere combinatie vindt. Een aanrader zijn gevulde broodjes op de Italiaanse wijze met pesto, tomaat en kaas. Maak voor  tijdens het ontbijt allerlei verschillende varianten, zo heb je voor ieder wat wils.